Get Adobe Flash player

 

Automatizacija rada pumpi:

Prema zahtevu investitora zamenjena je kompletna automatika za vođenje četiri potapajuće pumpe snage 90kW na novijoj crpnoj stanici, kao i kompenzacija reaktivne energije na sekundaru napojnog trafoa u trafo stanici za dato postrojenje. Takođe je urađena automatizacija ustave po nivou.

Kao pogonski uređaji za pumpe korišćeni su motor kontroleri engleske firme “Fairford” čiji uređaji obezbeđuju kvalitetnu zaštitu motora pumpi, kao i ostalog dela elektro postrojenja.

CSKosnoGrlo1

CSKosnoGrlo2

Na slici ispod je prikazan osnovni ekran displeja PLC-a u automatskom modu. Sam PLC kontroler, pored automatskog vođenja pumpi po nivou, obezbeđuje i podjednako vreme rada pumpi radi ravnomernog iskorišćenja.

CSKosnoGrlo3

 

Kompenzacija reaktivne energije:

Ugrađena je zbog uštede električne energije, pošto kao potrošače imamo pumpe 4x90kW. Elektro orman pored kontrolera faktora snage poseduje i analizator mreže.

 

Alarmni sistem, daljinska kontrola:

Pored automatizacije rada pumpi ugrađen je i alarmni sistem JABLOTRON koji pored osnovnih funkcija (zaštita od provala, požara ili poplava) omogućuje i daljinsko upravljanje i praćenje rada pumpi. Daljinski pristup se realizuje preko MyJablotron servisa koji obezbeđuje kontinualno praćenje, upravljanje sistemom, i izveštavanje korisnika putem Web ili mobilne aplikacije.

Na slici ispod je prikazano praćenje stanja u CS Kosno Grlo preko MyJablotron servisa:

CSKosnoGrlo4

 

октобар 2021.
П У С Ч П С Н
     
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Galerija

SlikaZaSajt mp-automatizacija-podaci mp-automatizacija-pib kosnogrloslika1

Скорашњи коментари

    Архиве